Gepost op

Cubot King Kong 3 : *Android 8.1 *Dual SIM *Outdoor Smartphone *IP68 waterdicht *Schokbestendig en stofdicht *6000 mAh accu *GPS+kompas *4GB + 64GB *5,5 inch display *WiFi *Bluetooth *Zwart

SPECIFICATIES EN FUNCTIES

Zoals de meeste Chinese telefoons tegenwoordig, heeft de Kong 3 een dubbele SIM-mogelijkheid en het potentieel voor 128 GB extra opslagcapaciteit die daarmee gepaard gaat.

Cubot claimt alleen IP68-certificering. Dat dekt onderdompeling in water tot 30 minuten op een diepte van 1,5 m, wat voldoende is om een ​​strandramp te voorkomen.

Wat je vaker doet, is het nemen van foto’s en op papier lijken de drie verschillende camera’s helemaal niet slecht.

De naar voren gerichte sensor is 13 MP met een f / 2.2 diafragmaopening. Aan de achterzijde bevinden zich twee sensoren waarvan de primaire een Sony 16MP is en de secundaire een 2 MP-inspanning.

De secundaire sensor is meegeleverd om een ​​softfocusoptie te maken, en we hebben ook gemerkt dat foto’s een maximale resolutie van 4.160 x 3.120 hebben, waardoor ze een verhouding van 4: 3 en 13MP hebben.

 

Cubot King Kong 3

 

Het heeft echter gezichtsherkenning, panorama, een ‘face beauty’-modus en een vignette-wazigheidsmodus, en het kan ook een reeks kleurfilters toepassen op het moment van opname met de standaardapp.

Waar deze sensor- en lenscombinatie schittert, is in macrofotografie, waar we erg dicht bij relatief kleine objecten kwamen en toch enkele indrukwekkende foto’s konden maken.

De ondersteuning op de Kong 3 is beter dan bij veel Chinese telefoons.: banden 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 17 en 20.

Over het geheel genomen, gezien de kosten van deze telefoon, zijn de aanwezige functies boven en buiten wat we verwachten, en zorgen ze voor een in het algemeen bruikbaar apparaat dat een fatsoenlijke levensduur zou moeten hebben als het niet op flagrante wijze wordt misbruikt.

BENCHMARKS

Dit is hoe de Cubot King Kong 3 heeft gepresteerd in onze reeks benchmarktests:

Geekbench: 873 (single-core); 4.065 (multi-core); 3,096 (berekenen)

Antutu: 91.798

PCMark (werk 2.0): 5032

PassMark: 3087

Passmark CPU: 114.488

Androbench (sequentieel): 261 (sequentiële lezen); 131 (sequentiële schrijven)

Androbench (willekeurig): 17 (willekeurig lezen); 11 (willekeurig schrijven)

3DMark Slingshot: 731

3DMark Slingshot Extreme: 479

3DMark IceStorm: 11.892

HWBot Prime: 4581

IN GEBRUIK

Deze release is waarschijnlijk een van de schoonste Android-installaties die we hebben gezien terwijl het geen officieel Google Nexus- of Pixel-apparaat was en alleen de camera-app heeft aanzienlijke aanpassingen in de standaardtools laten zien.

Met extra achtergrondprocessen is de Kong 3 responsief en vloeiend, wat suggereert dat de Cubot-softwareontwikkelaars dit ontwerp enige tijd geleden hebben voltooid en in staat waren om het af te stemmen voor optimale prestaties.

Verder goed nieuws is dat de lagere resolutie niet van invloed is op veel Android-apps, met uitzondering van films die zich in 1080p bevinden, omdat ze moeten worden teruggeschaald naar 720p.

De benchmarkresultaten zijn opmerkelijk vergelijkbaar met die van de identiek aangedreven Doogee S80, hoewel het flashgeheugen in dit apparaat niet zo snel is, wat van invloed is op de lees- en schrijfscores van Androbench.

De Kong 3 is opmerkelijk zuinig als het gaat om energieverbruik: hij behaalde bijna dezelfde batterijscore als de S80, een telefoon met een 10,080 mAh batterij, terwijl de King Kong 3 slechts 6000 heeft mAh capaciteit.

Als we het in de standby-modus laten staan, schatten we dat het nog steeds wat stroom beschikbaar zou hebben na twee weken niet-actief te zijn geweest en als het intensief werd gebruikt, zou deze telefoon gemakkelijk een volledige werkdag aankunnen en vervolgens een deel van de volgende.

En omdat de USB Type-C-poort OTG ondersteunt, kan deze stroom worden gedistribueerd naar andere apparaten als u krachtbronnen moet poolen.

 

EINDOORDEEL

Prachtig apparaat voor mensen met outdoor beroepen, zoals in de bouw. Doordat de waterdichte beoordeling IP68 is, zal dat genoeg zijn voor de meeste vakantie-avonturen.

Wanneer u een goede batterijlevensduur en een prima camera combineert, biedt de King Kong 3 een opmerkelijke prijs-kwaliteitverhouding en is het een fatsoenlijke reispartner voor vele internationale bestemmingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *