Waarom Chinamobiel?

Chinamobiel zorgt voor een sterke selectie van de beste, betaalbare smartphones uit China. Waarom nog een dure Samsung of iPhone terwijl U voor veel minder geld dezelfde kwaliteit in huis haalt? Wij importeren onze smartphones voor u en zorgen ervoor dat u een probleemloze afhandeling hiervan heeft. Zelf importeren uit China brengt namelijk risico’s met zich mee. Naast deze dienst bieden wij u garantie vanuit Nederland en als de smartphone u niet bevalt kunt u het toestel probleemloos binnen 14 dagen retourneren. Bij eventuele vragen of problemen zijn wij uw aanspreekpunt.

Waarom de prijzen op sommige Chinese webshops onder die van ons liggen?

Wanneer u een toestel bij een Chinese webshop vindt voor een lager bedrag dan bij ons, wijzen wij u erop dat er dan nog kosten bijop komen voordat u het toestel in handen krijgt. De prijzen op Chinese webshops zijn namelijk exclusief BTW en douanekosten. Het kan daarom zijn dat u voor een toestel van 150 euro uiteindelijk meer dan 200 euro betaalt.

Een rekenvoorbeeld:

Voor ieder gekocht product dat u koopt buiten de EU betaalt u aan de grens BTW en inklaringskosten/ douanekosten.

De BTW-kosten zijn 21% van het aankoopbedrag + de eventuele verzendkosten die u heeft betaald. De inklaringskosten zijn de kosten die de postbezorger in rekening brengt voor het afhandelen van de inklaring voor het door jou gekochte (en dus geimporteerde) product. Deze kosten bestaan onder andere uit incassokosten, administratieve kosten en het voorschieten van de verschuldigde douanerechten. Gemiddeld zijn inklaringskosten (afhankelijk van de postbezorger) 14 euro.

Zowel de BTW-kosten als de inklaringskosten betaalt u wanneer het pakket aan de deur in ontvangst wordt genomen.

Een voorbeeld: een toestel bestelt u in China voor  €150,- plus €10,- verzendkosten. Hiervoor betaalt u uiteindelijk  €207,60. Namelijk: €150,00 (aankoopbedrag) + €10,00 (verzendkosten) = €160,00.

€160,00 x 1,21% BTW = €193,60

€193,60 + €14,00 (inklaringskosten) = €207,60.